Ksenos

Ksenos on suomalainen, helppokäyttöinen kameravalvontaohjelmisto, joka soveltuu lähes kaiken kokoisiin IP-pohjaisiin ja analogisiin kameravalvontajärjestelmiin. Useimmat markkinoilta löytyvät IP-kamerat sopivat suoraan Ksenosiin. Uusi käyttöliittymä on entistä selkeämpi, tuo näytölle lisää työtilaa ja sisältää monia uusia, käyttöä helpottavia ominaisuuksia.


Olemme panostaneet jo ennestään helppoon käyttöliittymään entistä enemmän. Uusi versio on graafisesti uudistettu ja selkeämpi, sekä sisältää paljon uusia ominaisuuksia. Turva-alan ammattilaiset arvostavat helppoa käytettävyyttä. Tämän ominaisuuden haluamme tuoda kaikkien ulottuville.

Ksenos on virallinen Onvif-organisaation jäsen. Onvif-tuki mahdollistaa yhteensopivuuden useimmille markkinoilla oleville IP-kameroille. Ksenos-ohjelmassa on myös tuki yleisesti käytössä olevalle RTSP-protokollalle, joka on käytössä lähes kaikissa markkinoilla olevissa IP-kameroissa.

Älykäs aluehaku mahdollistaa tietyllä kuvan alueella tapahtuneen liikkeen nopean haun joko yhdellä tai useammalla kameralla samanaikaisesti.

Käyttäjä voi itse luoda ja tallentaa kuvanäkymiä pikapainikkeiden alle. Tämä mahdollistaa nopean siirtymisen kuvanäkymään yhdellä napin painalluksella. Näkymävalikkoon voidaan tallentaa lisää itse luotuja kuvanäkymiä.

Yksilöity käyttäjähallinta tuo turvallisuutta ja helpottaa järjestelmän käyttäjien työtä. Ohjelman eri osat ovat määriteltävissä kullekin käyttäjälle erikseen joten vain halutuille / sallituille ominaisuuksille annetaan lupa.

Ksenosin virtuaalimatriisi on uusi tapa hallita isoja järjestelmäkokonaisuuksia. Se on suunniteltu erityisesti valvomoympäristöihin. Sen avulla voidaan toteuttaa monipuolisia ja edullisia monitorointiratkaisuja. Matriisiin voidaan liittää haluttu määrä monitori-ikkunoita ja monikuva-monitoreja. Hälytykset ja tapahtumat voidaan ohjata halutuille monitori-ikkunoille. Ohjainsauvan ja näppäimistön pikanäppäinasetukset mahdollistavat monipuolisen käytön, mikä tekee ohjelman käyttämisestä entistä nopeampaa ja tehokkaampaa.

Ksenosin kamerakuvia voidaan milloin tahansa irrottaa päänäkymästä, jolloin näiden toistoa voidaan ohjata itsenäisesti muihin kameroihin nähden.
Tarvittaessa myös sama kamera saadaan avattua eri ajanhetkistä rinnakkain, tai voidaan esimerkiksi pitää livekuva auki samalla kun katsellaan tallenteita toisesta ikkunasta.

Tuotteita yhteensä 8 kpl